Dingen die ik heb geleerd van de podcast

Gister is de 12e aflevering van Ashley Praat Met online gekomen. Ik kan het gewoon niet geloven. Tijd vliegt hard. Echt heel hard. 

Ik heb het allemaal bij elkaar opgeteld en tot nu toe is de podcast ongeveer 1500 geluisterd door circa 350 personen. Hoe dan??!!??

Omdat ik sinds oktober 2020 aan dit avontuur ben begonnen, wou ik even tijd nemen om stil te staan wat er allemaal is gebeurd en vooral wat ik heb geleerd/ontdekt/gerealiseerd door de gesprekken. 

We beginnen natuurlijk bij het begin! 

#1 Bulent Candan

Mijn allereerste podcast die ik heb opgenomen. Ik was echt TE zenuwachtig en dat hoor je heel erg terug in de opname. Wat mij echt is bijgebleven is dat we niet de uitkomst van de beslissingen nooit echt weten hoe dat gaat uitpakken. En ook hoe ik meer moet genieten van de dagelijkse dingen in het leven.

#2 Léon Kranenburg

Wat ik zo ontzettend leuk vond van de podcast met Léon is dat ik echt veel over hem heb geleerd dat ik totaal niet wist terwijl we wel echt vrienden zijn. Door ons gesprek besefte ik me heel erg dat je echt moet doen in het leven wat je leuk vindt en er zelf echt een feestje van maken. 

#3 Erik Reinders

Het grappige aan de podcast met Erik is dat ik zoveel van mezelf herkende in hem. Het was een goede reminder dat je niet ‘stuck’ ben in leven en dat ik altijd de keuze kan maken om mijn leven radicaal te veranderen. 

#4 Rob Baumgardt

Ik vond het zo tof om te horen hoe Rob geniet van zijn vak. Het is echt zijn passie en dat vind ik erg mooi om te zien voor iemand wiens werk (in mijn ogen) heel zwaar kan zijn. Rob herinnerde mij aan het feit dat ik niet mijn werk mee naar huis moet nemen en om dankbaarder te zijn voor de mooie dingen in mijn leven.

#5 Ailisha Shannon

Wat ik zo interessant vond van Ailisha’s opname is haar eerlijkheid over haarzelf en wat zij allemaal heeft meegemaakt. Het liet mij laten zien dat ik duidelijker mijn grenzen moet aangeven op verschillende vlakken en het liet mij denken aan wat voor leven ik zou graag willen creëren.

#6 Kiri Frederiks

Kiri’s aflevering raakte mij door haar openheid over de generational trauma dat zij ervaarde. Ik herkende patronen in mijn eigen leven en besefte dat er voor mezelf ook werk lag in het oplossen van mijn shit. En dat we niet hier alleen in zijn. We hebben het allemaal en samen komen we er doorheen.

#7 Christie Haalboom

Christie was een soort ‘permission slip’ om volledig toe te geven aan mezelf dat ik echt geniet van meerdere dingen tegelijkertijd doen (werk en dingen creëren) en dat dat helemaal oké is! Haar creativiteit inspireerde mij om meer onderzoek naar mezelf doen wat ik leuk vind om te doen en om een nieuwe skill te gaan leren (weet nog steeds niet wat het is maar dat komt van zelf wel)

#8 David Hadziantoniou

Zijn dedication en discipline voor zijn doel is wat mij enorm raakte met de opname van David. David en ik schelen meer dan een decennium en toch voelt het alsof hij een onderdeel van het leven het geheim van heeft geleerd en ik niet. Haha. Het inspireert mij om meer discipline in mijn eigen leven toe te passen.

#9 Ester van der Leeuw

Ester’s aflevering gaf mij nieuwe perspectieven over hoe zij dit hele corona crisis ervaart en dat was heel verhelderend. Ze opende mij ogen naar nieuwe perspectieven en ik besefte heel erg dat wij samen hier doorheen moeten komen.

#10 Juliette Louise

Tot nu toe was dit de moeilijkste podcast om op te nemen. Juliette liet mij heel erg beseffen dat in het rouwproces is ook heel erg veel liefde. En dat het ook hele mooie dingen in je leven kan brengen als iemand die dichtbij je staat komt te overlijden. Haar spiritualiteit inspireerde mij om mijn eigen spiritual practices op te pakken.

#11 Ruben Venema

Ik herken veel van mezelf in Ruben en dat is niet zo gek ook aangezien we dezelfde verjaardag hebben. Wat ik zo ontzettend mooi aan het gesprek met Ruben vind is zijn transformatie van tiener tot waar hij nu is. Het gaf mij hoop en inspireerde mij om mijn doelen helderder te krijgen en er volledig voor te gaan!

#12 Marloes de Vries

Wat mij raakt als ik denk over de aflevering van Marloes is haar nieuwe perspectieven die ze heeft gekregen door ziek te worden. Het heeft mij enorm dankbaar gemaakt voor mijn gezondheid en ook voor het feit dat ze in mijn leven is. Het liet mij echt beseffen dat zelfs door onze moeilijkste levensmomenten, kan je er altijd wel iets moois uithalen. En dat eigenlijk onze shit, ook onze kracht is. 

Zo dat was het!

Heb jij een nieuwe perspectief of iets nieuws geleerd door een van de afleveringen? Ik hoor het graag!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het luisteren naar de podcast!

Dit is pas het begin van dit prachtig avontuur en ik beloof je dat er echt hele mooie toffe interessante mensen komen babbelen!

Ps. Als jij wilt in gesprek met mij wilt op de podcast of je kent iemand waarbij je denkt ‘Ja die wil ik graag horen in gesprek met jou Ashley’, kom alsjeblieft in contact met mij! 

Recente Afleveringen

admin Geschreven door: